Skupina hledačů Pravdy. / Group of seekers for The Truth.
 
PortálPříjemFAQCalendarSeznam uživatelůUživatelské skupinyHledatRegistracePřihlášení

Share | 
 

 Pizza

Zobrazit předchozí téma Zobrazit následující téma Goto down 
AutorZpráva
द्वैपायन दास
Admin
Admin
avatar

Poèet pøíspìvkù : 182
Join date : 15. 12. 11
Age : 24
Location : Praha / Prague

PříspěvekPředmět: Pizza   08.04.12 17:20



INGREDIENCE:
Těsto na dvě pizzy:
kvasnice 40 g
cukr špetka
vlažná voda 300
hladká mouka 500 g
sůl 1 čl
olej 3 pl

Obloha na jednu pizzu:
rajčatový protlak
paprika
rajče
brokolice několik růžiček
eidam 100-150 g
balkánský sýr nebo mozzarella
olivy
sůl
koření na pizzu
pepř

PŘÍPRAVA:
Začneme kváskem. Do hrnku s vlažnou vodou rozdrobíme kvasnice a přidáme špetku cukru. Necháme 10 min.na teplém místě. Do osolené mouky ve větší míse přilejeme vzešlé droždí a zapracujeme ho. Jakmile se ingredience spojí, přesuneme těsto na vál a dopracujeme ho - cca. 5-10 min až je těsto pěkně hladké a vláčné. Vrátíme ho do mísy, přikryjeme a necháme v teple vykynout asi 40 min. Mezitím si můžeme nachystat další ingredience. Zapneme troubu na max. teplotu, z vykynutého těsta uděláme placku a druhou polovinu můžeme nechat na druhý den v lednici. Pokud nemáme pizzový kámen, položíme placku na mírně pomoučený plech nebo pečící papír, potřeme ji olejem, protlakem, posypeme na hrubo strouhaným eidamem a nahoru kolečky rajčat, kousky papriky a brokolice. Dále balkán, nebo mozzarella, olivy na půlku a nakonec vše trochu můžeme osolit solničkou a popepřit. Finále patří koření na pizzu, nebo sušené bazalce. Můžete posypat i lístky čerstvé bazalky pokud máte, ale mě osobně nechutná. Dáme do trouby a pečeme 10 - 15 minut. Dobrou chuť...jezte rychle - není nic horšího než studená pizza.

Čas: i s kváskem, kynutím a pečením 1,5 hodiny - čistého času samotné práce tak 30 min.
Návrat nahoru Goto down
Zobrazit informace o autorovi http://quality-of-goodness.my-goo.com
 
Pizza
Zobrazit předchozí téma Zobrazit následující téma Návrat nahoru 
Strana 1 z 1

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
KVALITA DOBRA / QUALITY OF GOODNESS :: Databáze / Database :: Kuchařka / Cookbook-
Přejdi na: